Kávové oválky s mocca náplní
Potřebné ingredience
Těsto:
** 225 g hladké mouky ** 75 g moučkového cukru ** 150 g másla ** 1 lžička mleté kávy **
Náplň:
** 120 g másla ** 120 g moučkového cukru ** 2 lžičky rozpustné kávy ** 4 polévkové lžíce rumu
Postup přípravy
Chcete opravdu smazat recept?
Nejdříve ze surovin na těsto vypracujeme těsto. Lepší je ho nechat alespoň hodinu uležet.
Z těsta vykrajujeme oválky (samozřejmě mohou být i jiné tvary).
Oválky mažeme krémem, který jsme si připravili následujícím způsobem. Utřeli jsme máslo s cukrem. Do malého hrnečku jsme dali 2 kávové lžičky rozpustné kávy a zalili jsme je 4 lžičkama horké vody. A vychladlou kávu jsme přidali do ušlehaného másla s cukrem (přidávejte postupně, podle toho jak chcete mít "silný" krém (já dávám celé množství). A podle chuti přidejte rum (nebo rumovou tresť).
Po slepení potíráme bílou polevou a zdobíme čokoládovou polevou. Můžeme samozřejmě zdobit např. čokoládovou rýží (také moc pěkně vypadá), barevnou rýží - fantaźii se meze nekladou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé